Începe o carieră în cercetare cu Caravana EURAXESS!

EURAXESS – Researchers in Motion este o iniţiativă unică a spațiului european de cercetare. Oferă cercetătorilor și instituțiilor de cercetare posibilitatea de a invita experți din străinatate pentru schimb de experiență, precum și cercetători din Diaspora științifică a Republicii Moldova. De asemenea, pentru cei care-și doresc un stagiu de scurtă durată într-o instituție de cercetare din Europa, programul oferă o gamă completă de informaţii şi servicii de asistenţă, după cum urmează:

  • EURAXESS Jobs oferă un portal unic unde institutele de cercetare și companiile de la noi își pot găsi angajați de valoare;
  • EURAXESS Services oferă consiliere şi asistenţă personalizată pentru cercetătorii care îşi urmează cariera într-o ţară europeană, inclusiv în Moldova;
  • EURAXESS Rights promovează condiţii de lucru excelente pentru cercetătorii din întreaga Europă;
  • EURAXESS Links conectează cercetătorii din Europa cu cei aflaţi la distanţă.

În scopul de a promova programul de mobilitate a cercetătorilor EURAXESS, atragerea experților străini, Comisia Europeană a lansat inițiativa Caravana EURAXESS. Această inițiativă constă dintr-un tur EURAXESS de 2 luni în cursul căruia se vizitează 34 de oraşe din 16 țări europene (Belgia, Franța, Elveția, Portugalia, Spania, Luxembourg, Croația, Muntenegru, Albania, Grecia, Macedonia, Bulgaria, România, Moldova, Cehia). Autobuzul EURAXESS oferă studenţilor şi tinerilor cercetători acces direct la serviciile oferite de EURAXESS. Urmăriţi caravana pe Facebook şi pe Twitter!

Autobuzul EURAXESS – Researchers in Motion va sosi la Chișinău pe data de 5 Noiembrie 2015, plin de informaţii despre istoriile de succes a cercetătorilor, joburi în cercetare şi oportunităţi de finanţare etc. Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră sunt invitaţi să ne viziteze între orele 12:00 -16: 00, pentru a afla cum să-și construiască cariera în cercetare şi cum să acceseze fonduri, iar institutele de cercetare vor afla cum să atragă cercetători europeni în Moldova. Toate activitățile se vor desfășura în incinta Academiei de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare, 1.

Autobuzul interactiv dispune de terminale informative, unde cercetătorii pot încerca să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. Experţii EURAXESS se vor afla la dispoziţia lor, pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care pot fi folosite acestea pentru a se angaja şi a-şi începe cariera în cercetare. Un fotograf profesionist va oferi vizitatorilor fotografii standard pentru CV.

Va exista şi un program de sesiuni interactive care vor avea loc pe parcursul zilei.

Autobuzul se va afla la locaţia stabilită începând cu ora 12:00 aşa că veniţi să vedeţi cum puteţi începe cariera în cercetare sau cum puteţi accesa fonduri!

Program EURAXESS RoadShow

Mai multa informatie puteti gasi aici.