Distrează-te şi învață în acelaşi timp! Vino duminică, 12 iunie, ora 14:30 la Vatra și descoperă patru cercetări ce vor fi explicate într-o manieră simplă și creativă!

Science SLAM este un concurs ce își propune să scoată ştiinţa și inovația din tiparele obișnuite și să demonstreze că acestea pot fi accesibile tuturor. Fiecare participant (Slammer) va avea 10 minute pentru a povesti despre realizarea sa, iar la final publicul va decide care dintre aceștia este cel mai bun.

De această dată participanții concursului vor răspunde la întrebările: De ce Moldova are nevoie de un sistem  electroenergetic ce poate gândi? Cum jocurile ne pot ajuta să învățăm limbajele de programare? În ce mod manipulează mass-media? Cum derivații unei substanțe din chimia organică pot încetini dezvoltarea celulelor de cancer?

Concursul se află la cea de-a VI-a ediție și va face parte din programul aniversar de 70 de ani al Academiei de Științe a Moldovei. Evenimentul este originar din Germania și a venit în Republica Moldova în anul 2014. După patru semifinale, câștigătorii Science SLAM Moldova au participat în Marea Finală a concursului. Publicul a decis ca învingătoarea să devină doctorul în biologie, Iulia Iațco.  Ediția curentă a concursului va fi cea de-a II-a semifinală a anului 2016.

Intrarea este liberă! Transportul va fi gratuit și va circula toată ziua din scuarul Academiei de Științe a Moldovei către Complexul Etno-Cultural Vatra! Evenimentul este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte InternaţionaleReţeaua Punctelor Naţionale de ContactEuraxess şi DAS Solutions.

Proiectul este susținut financiar de Comisia Europeană în cadrul programului cadru HORIZON 2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.