Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de organizator și Ministerul Economiei, Institutul de Prognoza Economica București, Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii si Asociația Națională a Clusterelor din România, în calitate de parteneri, au plăcerea să vă invite la conferința internațională Clusterele și managementul cunoașterii pentru Europa 2020, eveniment ce se va desfășura în perioada 22-23 septembrie 2014, în Centrul de Conferințe Unirea Iași.

Acest eveniment dorește să aducă împreună, pe de o parte, decidenti europeni în politica de clustere, autorități publice, instituții financiare, asociații de sprijin și de management pentru structurile de cluster din întreaga Europă, iar pe de alta parte, companii și membri ai clusterelor, universități, institute de cercetare, pentru a asigura un înalt nivel calitativ, dar și pragmatic al evenimentului, fiind programate, între altele, 4 ateliere de lucru, o expoziție națională și 2 evenimente de brokeraj.

Având în vedere obiectivele de:

o   Poziționare strategică a clusterelor față de țintele Strategiei Europa 2020

o   Conturarea noului cadru de finanțare pentru clustere în perioada 2014-2020

o   Identificarea unor soluții concrete pentru dezvoltarea clusterelor

o   Valorificarea experienței rețelelor de clustere transaționale, încurajarea stabilirii unor relații de cooperare de tip business to business (B2B) și  cluster to cluster (C2C)

Împreună cu lectorii și moderatorii noștri vom căuta răspunsuri la următoarele întrebări:

-          Cum pot deveni clusterele mai competitive și cum pot contribui ele la relansarea industrială a regiunilor din care fac parte si a Europei?

-          Vor reuși programele de cooperare transnațională Dunărea 2020, INTERREG 2020, noile programe operaționale să acopere toată problematica dezvoltării clusterelor?

-          Cum pot fi capitalizate rezultatele proiectelor transnaționale pentru a asigura un cadru de interacțiune suficient de dezvoltat și de atractiv între clusterele europene?

-          Mai avem nevoie de clustere emergente?

-          Sunt suficient de pregătiți managerii de clustere pentru a obține certificările de calitate?

Organizată cu sprijinul proiectului strategic european ClusterPoliSEE, conferința va oferi oportunitatea prezentării și promovării rezultatelor obținute de cei 25 de parteneri în domeniul analizei și evaluării politicilor de cluster, învățarii reciproce și specializării inteligente.

Accesul la lucrările conferinței este gratuit în baza formularului de înregistrare. Pentru a vă inscrie accesațihttp://events.finantare.ro.

Agenda

: News