Centrul Proiecte Internaționale al Academiei de Științe a Moldovei a inițiat campania Zilelor de Informare pentru toate institutele de cercetare și cele interesate privind Programul European de Cercetare-Inovare ”Orizont 2020”, care va demara de la 1 ianuarie 2014.

 Pe data de 4 noiembrie curent la ședința ordinară de lucru a Secției de Științe Naturale și Exacte au fost prezentate următoarele  informații:

-   De la Programul Cadru 7 (2007-2013) la ORIZONT 2020 (2014-2020) (Informația a fost prezentată de dna Lidia Vîrțan, vicedirectorul Centrului Proiecte Internațioanle, coordonatorul Punctelor Naționale și Locale  de Contact);

-    Programul EURAXESS și perspectivele acestuia pentru comunitatea științifică (Informația a fost prezentaă de dra Mariana Juncu, specialist principal al Centrului Proiecte Internaționale, Punct Local de Contact al Programului Euraxess);

-    Carta Europeană a Cercetătorului şi a Codului de Conduită pentru Recrutarea Cercetătorului. Principiile şi condiţiile generale privind responsabilităţile şi drepturile cercetătorilor şi angajatorilor. (Informația a fost prezentată de dna Silvia Mîtcu, specialist principal al Centrului Proiecte Internațioanle, Punct Local de Contact pentru implementarea Cartei Europene și a Codului pentru Recrutarea Cercetătorului).

La ședință au participat conducătorii institutelor de cercetare, secretarii științifici, cercetători ai Secției de Științe Natulare și Exacte.

De asemena la eveniment a participat și dr. Iulia Iațco, Punct Național de Contact pentru Programul Orizont 2020, responsabil de domeniul Securitatea Alimentației, Agricultura Durabilă, Cercetarea Marină și Maritimă și Bioeconomie; Biotehnologii, care a intervenit cu o  informație suplimentară asupra Programului preliminar de Lucru pentru domeniul nominalizat mai sus.