În cadrul „Zilelor Europei” în Republica Moldova, Centrul Proiecte Internaţionale, instituţia-gazdă a Reţelei Punctelor Naţionale de Contact a iniţiat organizarea seminarelor pentru comunitatea ştiinţifică din ţară privind scrierea de proiecte pentru participarea  în Programul  Cadru 7, atît pentru grupurile de cercetători  din instituţiile de cercetare ale Academiei de Ştiinţe a Moldovei, cît şi pentru grupurile de cercetători din instituţiile de învăţămînt superior din republică.

Pe data de 15 mai curent,  a  fost organizat un seminar  practic de scriere a proiectelor la Universitatea de Stat “B.P.Haşdeu” din Cahul cu participarea Punctelor Naţionale de Contact, Prezentaările au fost axate in special pe etapele şi metodologia elaborării unui proiect. La acest seminar au participat peste 70 de persoane, din cadrul Unversităţii. La deschiderea seminarului a participat dl acad. Gheorghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi conducerea de vîrf a raionului şi a Universităţii. La sfîrşitul seminarului participanţilor li s-au înmînat certificate de participare la seminar, precum şi pliante informative despre PC7.

Au participat NCP, care au prezentat  informaţii cu privire la modul de a scrie propuneri pentru PC7:

Dr.Lidia Romanciuc – Director CIP, PNC organizaţie gazdă,

Lidia Virtan – Vice-Director CIP, ştiinţa în societate NCP,

Veaceslav Boldescu – Mediu şi Energie NCP,

Iulia Iaţco – Alimentaţie, agricultură, pescuit şi Biotehnologii, KBBE NCP,

Dr.Angela Paraschiv – Sănătate NCP,

Mihai Enachi – Nanoştiinţe, nanotehnologii, materiale şi noi tehnologii de producţie NCP,

Dr.Ghenadie Curocichin-Idei NCP,

Bucură Diana – IMM-uri NCP,

Oleg Bujor – L & F NCP,

Igor Serotila – Infrastructura de cercetare NCP,

Dr. Sergiu Anghel – Space NCP,

Vitalie Varzari – Securitate NCP.

Cuvânt de bun venit a fost oferit de catre Acad. Gheorghe Duca şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi a administraţiei universităţii.

La eveniment au participat 70 de cercetători şi studenţi din Universitatea de Stat “B.P. Hasdeu” din Cahul , şi alte companii locale şi centre de cercetare.