La data de 18 iunie 2015. s-a desfasurat ziua de informare cu privire la oportunitățile de finanțare în domeniul Sanatate si Bunastare, avind finalitate de creare a grupurilor de cercetare.

Evenimentul a avut loc în incinta Clinicii de Asistenţă Mediclă primară din cadrul Universităţii de stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, ora 14.00, Sala de conferințe.

  Membrii Rețelei Punctelor Naționale de Contact pentru Programul Orizont 2020 au participat la ziua de informare si au susținut următoarele prezentări:

Agenda:

Dr. hab. Ghenadie Curocikin – Punct Naţional de Contact pentru domeniile Sănătate, Schimbări demografice şi Bunăstare

1.Informaţia generală privind Programul de Cercetare-Inovare ”Orizont 2020” al Uniunii Europene Dr. hab. Ghenadie Curocikin, Punct Naţional de Contact pentru domeniile Sănătate, Schimbări demografice şi Bunăstare

2.Apelurile deschise pentru 2015  la domeniul Sănătate, Schimbări demografice şi BunăstareDr. Artiom Jucov, Punct Naţional de Contact pentru domeniile Sănătate, Schimbări demografice şi Bunăstare

3. Crearea grupurilor de cercetare pentru programul H2020.Participantii la ziua de informare s-au arătat interesați de domeniu și au solicitat informații suplimentare despre apelurile deschise și procedurile de aplicare spera ca va fi un impact asupra activităților în domeniul de cercetare și inovare al Republicii Moldova.

Amintim că Rețeaua Punctelor Naționale de Contact stă la dispoziția tuturor instituțiilor publice și private, oferind asistență în procesul de depunere a propunerilor de proiecte la H2020.