La data de 26 martie 2015, Centrul Proiecte Internaţionale (CPI), în comun cu Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (AITT) a organizat prima şedinţa a Clubului Ştiinţă şi Business, pentru domeniul eficienţei energetice.

La invitaţia AITT, la eveniment au participat şi beneficiarii voucherelor inovaţionale, desfăşurîndu-se totodată şi ceremonia de premiere a acestora:

http://aitt.md/ro/press-release/comunicate-de-presa/voucherele-inova%C8%9Bionale—un-nou-mecanism-de-finan%C8%9Bare-a-%C3%AEntreprinderilor-din-republica-moldova.html   

În cadrul aceluiași eveniment, Reţeaua Punctelor de Contact a Centrului Proiecte Internaționale a Academiei de Ştiinţe a Moldovei a prezentat oportunităţile de finanţare în cadrul programului Orizont 2020 pentru IMM-urile din domeniul eficienţei energetice. Prezentările expuse au vizat următoarele aspecte:

  • Noțiuni introductive și principii de lucru în Programul Orizont 2020 – Dr. Vitalie VARZARI, Punct Național de Contact pentru Securitate.
  • Oportunități de finanțare pe domeniul Surse de Energie Sigure, Ecologice şi Eficiente – Ion MARIN, Punct Național de Contact pentru Eficienţă Energetică, Mediu și Transport ecologic.
  • Instrumentul pentru IMM-uri în Programul Orizont 2020 – Diana GROZAV, Punct Naţional de Contact pentru Inovarea în IMM-uri.
  • Apeluri deschise în 2015 pentru domeniul Acțiunile Marie Sklodowska-Curie – Svetlana MIHALACHI, Punct Național de Contact pe ICT, FET.
  • Aspecte legale şi financiare în Programul Orizont 2020 – Dr. Oleg BUJOR, Punct Naţional de Contact pe Aspecte legale şi financiare.

Evenimentul s-a finalizat cu prezentarea ideilor/proiectelor inovative învingătoare la concursul voucherelor inovaţionale Ener2i, fapt ce a trezit discuţii între experţi, persoane interesate şi participanţi.